sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Low Five!

Opeteltiin tänään vahingossa Pennyn kanssa uusi temppu :) Istuin nojatuolissa, kun Penny tuli katsomaan, että mitä oikein teen. Laitoin jalkani jalkapohja Pennyyn kohti. Penny läppäsi jalkaani tassulla, samaan tapain kuin high five -tempussa. Kehuin kovasti ja kokeilin samaa toisella jalalla. Ja sehän toimi myös niin päin! Tästä innostuneena hain Pennyn lelun ja harjoittelimme temppua ihan seisoen. Tässä video toiselta harjoituskerralta.


Tämän päiväisestä tempun opettelusta näkee mielestäni hienosti sen, mitä tapahtuu kun koiraa ei kouluteta houkuttelemalla, vaan se opetetaan luovaksi oppijaksi. Penny kokeilee ja pyrkii itse päättelemään, mitä nyt pitäisi tehdä palkan eteen. Ensi kerralla pitää ottaa vähän vähemmän ihana lelu, jotta Penny ei kiihdy liikaa, osa harjoituksista meni vähän säädöksi kun Penny yritti taas tehdä ihan kaikki temput, jotta saisi ihanan minkkiturkkinsa revittäväksi...

3 kommenttia:

  1. Voi kun hauska!! Olen kovasti lueskellut blogiasi kun itse olen nyt 11 viikkoisen russelin äippä. Naksuttelun opettelu aloitettiin tänään ja olenkin saanut blogistasi paljon vinkkejä. Penny on aivan hurmaava persoona!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, jos blogista on ollut teille hyötyä :) Naksuttelu on näille aivan mahtavaa aivotreeniä, saa koiraa väsytettyä ja hauskaa ajanvietettä molemmille. Tsemppiä pennun kanssa ja lipaisut Pennyltä :)

    VastaaPoista